Sieraadverzorging

Schoonmaken
Zilver kan zwart/bruin uitslaan, dit is niet tegen te gaan. Er zijn allerlei schoonmaakmiddeltjes te koop voor het reinigen van sieraden, het is belangrijk om daar goed mee uit te kijken. Meestal bevatten deze schoonmaakmiddeltjes toch schurende ingrediënten, waardoor je je sieraad beschadigd. De meeste edelstenen en parels kunnen ook niet tegen de schoonmaakmiddeltjes.

Je kunt beter een speciale poetsdoek gebruiken, speciaal voor het schoonmaken van zilver en goud, om je sieraden op te poetsen. Deze doek is te koop in de webshop. Het is belangrijk om rustig, zachtjes en met geduld te poetsen, zodat je het sieraad niet per ongeluk beschadigd.

Mocht je sieraad onverhoopt toch vies geworden zijn, kun je deze voorzichtig met handzeep en een hele zachte babytandenborstel schoonmaken met lauwwarm water. Let wel op met edelstenen. Sommige poreuzere edelstenen, vaak de niet-transparante stenen (zoals bijvoorbeeld turkoois, lapis lazuli, obsidiaan) absorberen de zeep en het water. Deze stenen zijn beter schoon te maken door zachtjes met de poetsdoek op te wrijven. 

Dragen
Als je graag parfum, bodylotion of crème draagt, wacht dan met het omdoen van je sieraden tot ongeveer een half uur na het aanbrengen van deze producten. Ook is het beter voor de sieraden om ze af te doen bij het douchen, slapen, in bad gaat, zwemmen, zonnebaden en afwassen (schoonmaken). 

Opbergen
Als je de sieraden niet draagt, is het verstandig om ze in het originele doosje te bewaren, waardoor ze minder snel zullen beschadigen. Wanneer sieraden los in een la of bakje liggen, kunnen ze elkaar beschadigen, zeker als er edelstenen in verwerkt zijn.
Het oxideren (zwart worden) van sieraden gaat sneller in een vochtige ruimte zoals de badkamer, het is dus beter om ze daar niet op te bergen. 

© 2018 - 2021 Malou Paul Jewellery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel